JULE – OG NYTÅRSRETRÆTER MED STILLE DAGE IMELLEM

HJERTETS KRYBERUM:
Juleretræte fra den 23. december til den 26. december 2022

Retræten er et forsøg på at skabe et seriøst alternativ til den efterhånden alt for typiske, alt for materialistiske og alt for forspiste højtidsfejring; i stedet lader vi os lede – gennem helt enkle andagter, bøn, bevægelse og stille, indadvendte meditationer – af englenes sang for hyrderne og stjernen på himlen til dén stald i Betlehem, hvor vi alle på mirakuløs vis hvert år på ny bliver vidner til julens mirakel. Juleaftensdag tager vi til gudstjeneste, hører/læser Juleevangeliet, synger julesalmer og -sange og nyder en vegetarisk julemiddag samt lidt juleknas i stearinlysets skær, mens vi bryder stilheden for en stund og måske genbesøger gamle højtidsstunder og ønsker hinanden en rigtig glædelig jul.

Pris for juleretræten alene: 1500 kr.

 

VÆR VELKOMMEN HERRENS ÅR:
Nytårsretræte fra den 30. december 2022 til 1. januar 2023

Ét år rinder ud og ét andet begynder; det hverken kan eller vil vi lave om på, men vi vil sætte hastigheden ned og give os god tid … ikke mindst til eftertanke og refleksion: På begge sider af årsskiftet spiser vi enkle måltider og holder simple andagter sammen – hvor stilheden kan sænke sig – så vi kan mærke både taknemmelighed og længsel. På årets sidste dag bryder vi stilheden for en stund og åbner for muligheden for at dele minder og øjeblikke fra det forgangne år og vore bønner, drømme og forhåbninger for det nye år; om aftenen nyder vi en vegetarisk festmiddag og dagen/året slutter med bobler og kransekage – synger Grundtvigs vidunderlige salme som det første i det nye år – og alt sammen selvfølgelig med ønsket om et rigtig godt nytår!

Pris for nytårsretræten alene: 1200 kr.

 

STILLE DAGE ml. jul og nytår:
Tirsdag d. 27. til torsdag d. 29. december 2022

Såfremt man ønsker at deltage i begge retræter, men helst ikke vil bryde stilheden mellem retræterne, så er der mulighed for at blive i Skovhuset i de tre mellemdage; alle dage sørger vi for tre enkle måltider og tre simple andagter, men ellers er tiden ens egen.

Mellemdagene vil i første omgang være reserveret deltagere på jule- og nytårsretræterne, men vil være åbne for andre, hvis man eksempelvis trænger til at ’puste ud’ mellem jul og nytår; skriv og hør, hvorvidt vi har ledige pladser.

De stille dage koster 300,00 kr. pr. døgn.

Ledere: cand. teol. Mikael Døring og psykomotorisk terapeut Tine Døring

Arrangør: Skovhusgruppen

Dato

23 dec 2022 - 01 jan 2023
Udløbet

Tid

15:00 - 14:00

Pris

3.000 DKK

Sted

Skovhuset
Gudenåvej 19, Sdr. Vissing, 8740 Brædstrup
Kategorier

Arrangør

Skovhuset
Telefon
24 24 68 12
Email
tilmelding@retraetehus.dk
Hjemmeside
https://retraetehus.dk