Weekendretræte, fordybelse i Hildegard af Bingen

Tema: Fordybelse i Hildegard af Bingen
Retræteleder: Benedicte Tønsberg, tidl. Stiftspræst for åndeligt søgende

I begyndelsen var alle skabninger grønne og vitale.
De blomstrede blandt blomster,
 skriver Hildegard (1098-1179).

Et af de fundamentale principper i den tyske nonne Hildegard af Bingens livsanskuelse er begrebet Viriditas, som kan oversættes med Guds grønne gro- og spirekraft. Viriditas er den livskraft, man kan se i haver og i skove, men også spore i kroppen og i det åndelige liv. Hele kosmos vibrerer af den!
Hildegard var mystiker, forfatter, komponist og læge. Men hun var også økologisk profet, både i sin kosmologi, når hun opfatter universet som et æg i Guds livmoder og i sin insisteren på, at der er nedlagt en frisk og grøn livskraft i alle skabninger. Men vi må ligesom få øje på den og forundres. For ødelæggelsen af dette forunderlige, friske og fugtige liv gennem det, som Hildegard kalder synd, vil føre til fysisk og åndelig død.
Ansigt til ansigt med klimaforandringerne kan der være inspiration og vejledning i Hildegards visioner og profetier. Også forskere indenfor holistisk medicin, som opfatter krop og sjæl som en helhed, inspireres i dag af Hildegard, når man undersøger, hvad det er, der blokerer en patients adgang til den livgivende, grønne energi.
Temaretræten starter på den irske skytshelgen Sct. Patricks dag, 17. marts.
Vi vil gå dybere ned i emner, som er berørt på tidligere Hildegard-retræter, særligt Hildegards holistiske medicin, ”psykoterapi” og forståelse af dyder og laster samt den keltiske inspiration for hendes lære.
Det er ikke en forudsætning, at man har deltaget tidligere.

 • 00

  dage

 • 00

  timer

 • 00

  minutter

 • 00

  sekunder

Dato

06 - 08 dec 2024

Tid

17:00 - 14:00

Pris

2.000 DKK

Sted

Ådalen Retræte
Gl. Viborgvej 400, 8920 Randers NV
Kategorier

Arrangør

Ådalen Retræte
Telefon
42 43 59 47
Email
info@aadalenretraete.dk
Hjemmeside
http://www.aadalenretraete.dk