WEEKENDRETRÆTE, FORDYBELSE I HILDEGARD AF BINGEN

I begyndelsen var alle skabninger grønne og vitale.
De blomstrede blandt blomster,
 skriver Hildegard (1098-1179).

Et af de fundamentale principper i den tyske nonne Hildegard af Bingens livsanskuelse er begrebet Viriditas, som kan oversættes med Guds grønne gro- og spirekraft. Viriditas er den livskraft, man kan se i haver og i skove, men også spore i kroppen og i det åndelige liv. Hele kosmos vibrerer af den!
Hildegard var mystiker, forfatter, komponist og læge. Men hun var også økologisk profet, både i sin kosmologi, når hun opfatter universet som et æg i Guds livmoder og i sin insisteren på, at der er nedlagt en frisk og grøn livskraft i alle skabninger. Men vi må ligesom få øje på den og forundres. For ødelæggelsen af dette forunderlige, friske og fugtige liv gennem det, som Hildegard kalder synd, vil føre til fysisk og åndelig død.
Ansigt til ansigt med klimaforandringerne kan der være inspiration og vejledning i Hildegards visioner og profetier. Også forskere indenfor holistisk medicin, som opfatter krop og sjæl som en helhed, inspireres i dag af Hildegard, når man undersøger, hvad det er, der blokerer en patients adgang til den livgivende, grønne energi.
Temaretræten starter på den irske skytshelgen Sct. Patricks dag, 17. marts.
Vi vil gå dybere ned i emner, som er berørt på tidligere Hildegard-retræter, særligt Hildegards holistiske medicin, ”psykoterapi” og forståelse af dyder og laster samt den keltiske inspiration for hendes lære.
Det er ikke en forudsætning, at man har deltaget tidligere.

Dato

17 - 19 mar 2023
Udløbet

Tid

17:00 - 14:00

Pris

1.850 DKK

Sted

Ådalen Retræte
Gl. Viborgvej 400, 8920 Randers NV
Kategorier